حالا امروز - اخبار فناوری

اخبار فناوری - اینترنت - فضای مجازی - کسب کار های اینترنتی

حالا امروز - اخبار فناوری

اخبار فناوری - اینترنت - فضای مجازی - کسب کار های اینترنتی

اخبار فناوری - اینترنت - فضای مجازی - کسب کار های اینترنتی

طبقه بندی موضوعی
کلمات کلیدی

۳ مطلب در آبان ۱۴۰۰ ثبت شده است

ناسا با به تعویق‌انداختن تاریخ بازگشت انسان‌ها به ماه، اکنون قصد دارد فرود سرنشین‌دار قمری را به‌جای ۲۰۲۴، در سال ۲۰۲۵ انجام دهد. ناسا دعاوی حقوقی اخیر بر سر قراردادهای ماه‌نشین و همچنین تغییرات در چارچوب برخی از برنامه‌های خود و دنیاگیری کووید ۱۹ را مقصر این تأخیر می‌داند.

به‌گزارش ورج، سازمان فضایی آمریکا با برنامه پرچم‌دار خود به نام آرتمیس، به بازگرداندن انسان به سطح ماه چشم دوخته است. به عنوان بخشی از این برنامه، ناسا امید دارد تا نخستین زن و نخستین فرد رنگین‌پوست را در دهه جاری روی ماه فرود آورد و درعین‌حال تلاش کند تا به راه‌های پایدار برای زندگی و کار روی سطح قمری پی ببرد.

پرتاب اسپیس لانچ سیستم و فضاپیمای اوراین

آرتمیس به مجموعه‌ای از وسایل نقلیه فضایی متکی است؛ ازجمله اسپیس لانچ سیستم (SLS)، موشک غول‌پیکر جدید ناسا که در یک دهه گذشته با هدف ارسال انسان به اعماق فضا دردست ساخت بوده است. فضانوردان سوار بر فضاپیمای مسافربری جدیدی به نام اوراین به مدار پیرامون ماه سفر می‌کنند و سپس درآنجا با انتقال به یک فضاپیمای ماه‌نشین روی سطح ماه فرود می‌آیند. ناسا در فروردین ماه، قراردادی ۲/۹ میلیارد دلاری به اسپیس ایکس واگذار کرد تا این شرکت برای فرود نرم انسان روی سطح ماه، نسخه‌ای ماه‌نشین از استارشیپ، موشک غول‌پیکر خود بسازد.

تاریخ فرود ۲۰۲۴، یادگار دولت ترامپ است. دولت پیشین آمریکا برنامه آرتمیس را ابداع کرد و به ناسا فرمان داد تا انسان‌ها را به ماه بازگرداند. سال ۲۰۱۹، مایک پنس، معاون رئیس‌جمهور از ناسا خواست به جدول زمانی آرتمیس سرعت ببخشد و نخستین انسان‌ها را در سال ۲۰۲۴ روی ماه فرود آورد. بااین‌حال بسیاری از کارشناسان درباره توانایی ناسا در تحقق این ضرب‌الاجل بلندپروازانه اظهار تردید کردند.

به‌عنوان مثال، موشک اسپیس لانچ سیستم در طول عمر خود به‌طور پیوسته با تأخیر مواجه شده است. موشک ابتدا قرار بود نخستین پروازش را سال ۲۰۱۷ انجام دهد؛ اما پرتاب آن اکنون برای فوریه ۲۰۲۲ (بهمن یا اسفند ۱۴۰۰) برنامه‌ریزی شده است. درهمین‌حال، هنوز فناوری‌های فراوانی وجود دارد که برای تحقق فرود قمری باید ساخته شوند؛ به‌ویژه لباس فضانوردی جدیدی که فضانوردان روی سطح ماه خواهند پوشید.

با وجود مشکلات، مدیریت ناسا هنگام روی کارآمدن دولت بایدن بلافاصله از تاریخ فرود اولیه دست نکشید. بیل نلسون، مدیر جدید سازمان فضایی در ماه ژوئن گفت «[بازگشت به ماه] بلندپروازانه و چالش‌برانگیز است؛ اما ضرب‌الاجل آن ۲۰۲۴ است.» بااین‌حال نلسون وعده داد که تا پیش از پایان سال، جدول زمانی آرتمیس به‌روزرسانی خواهد شد. سرانجام ناسا دیروز اذعان کرد که هدف ۲۰۲۴ دست‌یافتنی نیست.

ادامه در زومیت

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۲۸ آبان ۰۰ ، ۱۴:۰۶
ابراهیم کیوان

به‌دنبال شایعات متعدد از جاه‌طلبی اپل برای ورود صنعت خودرو، اکنون گزارشی منتشر شده است که با استناد به آن می‌توان به آینده پروژه تایتان یا همان پروژه مخفی متمرکز بر خودروی الکتریکی/خودران اپل امیدوار بود. گفته می‌شود اپل دو گزینه بالقوه برای ورود به حوزه وسایل نقلیه خودران را بررسی کرده است. ظاهرا گزینه نخست شامل مدلی با توانایی‌های خودران محدود مانند خودروهای فعلی است؛ درحالی‌که سناریو دوم خودرویی را شامل می‌شود که می‌تواند به‌طور کامل بدون دخالت انسان رانندگی کند.

بلومبرگ گزارش می‌دهد که اهالی کوپرتینو راه حل دوم را انتخاب کرده‌اند و از قرار معلوم، کوین لینچ، متصدی جدید پروژه تایتان، در تلاش برای ایجاد خودرویی با قابلیت‌های کاملا خودران است. تاکنون شایعات متعددی از بازه‌ی رونمایی خودرو مذکور منتشر شده است و اغلب آن‌ها حاکی از آن هستند که این خودرو در آینده‌ای نزدیک عرضه نخواهد شد.

بااین‌حال، بلومبرگ مدعی است که سال ۲۰۲۵ برای رونمایی از دسته‌ای جدید در محصولات اپل بسیار محتمل خواهد بود؛ اما حتی سال ۲۰۲۵ نیز برای تولید خودرو کاملا خودران کمی زود به‌نظر می‌رسد؛ چراکه هنوز بسیاری از قوانین خودروهای کاملا خودران وضع نشده است و تنها در مناطق محدودی اجازه استفاده این وسایل نقلیه صادر می‌شود و به‌عبارتی خوش‌بینانه‌ترین بازه‌ی تخمینی برای رونمایی از این محصول سال ۲۰۲۵ خواهد بود.

۱ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۲۸ آبان ۰۰ ، ۱۳:۵۲
ابراهیم کیوان

در بازار موبایل، نام نوکیا یادآور گوشی‌های نوستالژیکی است که در برهه‌ای از زمان یکی از بهترین روش‌های ارتباطی را در اختیار کاربران قرار می‌داد. نوکیا طی بیش از ۱۵۰ سال قبل تاریخ پیچیده‌ای داشته و کسب و کارهای مختلفی را مورد بررسی قرار داده است و اختراعات مختلفی را در کارنامه فعالیت خود دارد.

 

در قسمت اول این مقاله تاریخچه عملکرد نوکیا را از آغاز فروتنانه‌اش تا تبدیل شدن به شرکتی قدرتمند در بازار موبایل و مالکیت کارخانه‌های تولید گوشی و در نهایت حضور کم‌رنگ در بازار،‌ مرور کردیم و در این مقاله تاریخچه موبایل‌های نوکیا را مرور خواهیم کرد.

 

منبع : دیجیاتو

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۲۱ آبان ۰۰ ، ۱۶:۲۸